Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Települések hátrányos helyzetben

"Feladatuk, hatáskörük folyamatosan növekszik, a pénzek pedig alig 

Nyíregyháza (KM) - Jó ideje annak, hogy az anyagiak tekintetében nincsenek túl rózsás helyzetben az önkormányzatok. Ennek oka, hogy amíg feladataik, hatáskörük folyamatosan növekszik, a teljesítésükre jutó pénzek ily mértékben korántsem növekednek."

l> Forrás

== Kelet-Magyarország. - 60. évf. 180. sz. (2003. aug. 4., hétfő). - 3. p. : ill.

 0
Tovább

"Az összes csatornázó önkormányzat gyanús lehet"

Immár 17 önkormányzat került az APEH nyomozóinak a látókörébe csatornaberuházás miatt. A helyhatóságokat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével gyanúsítják, mert úgy vettek fel az államtól támogatást, hogy nem volt meg a jogszabályban előírt saját pénzük a beruházáshoz. A nem egyszer több százmillió forintnyi önrészt a kis, szerény költségvetéssel rendelkező települések nem képesek előteremteni, ami további fejlődésük útját állhatja. A felelősségrevonás miatt országos tiltakozó hullám indulhat.

 0
Tovább

Élet (de milyen?) a gát tövében

"Nem üldözte el senki az ittenieket, elég volt egy építési tilalom, s csak a belső mag maradt."

|> Forrás

== Kelet-Magyarország : Szabolcs-Szatmár-Bereg független napilapja. - 50. évf. 174. sz. (1993. júl. 28., szerda). - 2. p. : ill.

 0
Tovább

Kishódos

blogavatar

"Kishódos község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Fehérgyarmati járásban. A megye és az Észak-Alföld legkisebb népességű települése." [Wikipédia]