Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Átvágták a gázvezetéket

"Megközelítőleg 3500 háztartásban szünetelt a gázszolgáltatás a megyében."

|> Forrás (1), forrás (2)

== Kelet-Magyarország : független napilap. - 67. évf. 302. sz. (2009. dec. 29., szerda). - 1. p.

 0
Tovább

Kishódos - téli képek a faluról

|> Forrás

 0
Tovább

"Közlekedési fejlesztések a falvak között"

"Küzdenek a kistelepülések a jobb közlekedésért – erről is szólt a Hajnal – Táj, Korpás Éva riportjában.

A települések élni akarnak: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kishódoson összesen kilencvenegyen élnek, a falu negyven éve veszítette el lakosságát, ahogyan a közeli Nagyhódos vagy Garbolc is. A fennmaradás egyik fontos eszköze a tömegközlekedés. Akik a falvakban maradtak, nem törődtek bele abba, hogy a Szabolcs Volán néhány éve megszüntette a három falut Fehérgyarmattal összekötő autóbusz közlekedést. Most összefogtak, és megpróbálják elérni, hogy ismét legyen normális közlekedés a települések között. A műsorban elhangzott, a lakosok eddig csak egyénileg tudtak eljutni a közeli falvakba. Most azonban egy országgyűlési képviselőnek köszönhetően, újra remény van arra, hogy jobb lesz a települések közötti összeköttetés."

l> Forrás: mr1-kossuth.hu, 2010.12.21.

 0
Tovább

A bunkerember

bunkerember játékfilm videóA Magyar1 (M1) TV-n 2010. november 12-én, péntek este véget ér "A Bunkerember" vetítése. A rendező Zsigmond Dezső. 2009 szerepel a rendezői listán.

 0
Tovább

Kishódos települési választás eredményei - 2010

Krakkó Zsigmondot (Fidesz-KDNP) választotta polgármesterének a falu.

|> Forrás

 0
Tovább

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeinek polgármesterjelöltjei

Kishódos

  • Nyilvántartásba véve:
  • Horváth Krisztina (Független),
  • Krakkó Zsigmond (Fidesz-KDNP)

|> Forrás

== Kelet-Magyarország : független napilap. - 67. évf. 206. sz. (2010. szept. 4., szombat). - 8. p.

 0
Tovább

Ha indokolt, több buszjáratot indít el a Volán

"Már Zajtán is alig férnek fel a fiatalok a buszra - panaszolják olvasóink."

|> Forrás

== Kelet-Magyarország : független napilap. - 67. évf. 99. sz. (2010. ápr. 29., csütörtök). - 3. p.

 0
Tovább

A bunkerember hazatért

"Sok nézőtéren ülő arca a filmvászonról is vissza-visszaköszönt a vetítés alatt."

l> Forrás

== Kelet-Magyarország : független napilap. - 67. évf. 64. sz. (2010. márc. 18., csütörtök). - 14. p. : ill.

 0
Tovább

"Tomi informatikus vagy színész lesz"

"Talán kevesen tudják, hogyan kapcsolódik Vásárosnamény neve az idei Filmszemléhez. Pedig a válasz igen érdekes, ugyanis a nyolcéves, vásárosnaményi Nyíri Tamás az egyik film szereplője.

Huncut szemű, mosolygós kisfiú nyit ajtót, amikor megérkezem a Nyíri család otthonába, hogy élményeikről beszélgessünk. Érdekes élménnyel ajándékozta meg őket az elmúlt ősz. A Bunkerember című filmet a megyénkbeli Kishódoson forgatta Zsigmond Dezső filmrendező, aki a színművészek mellé a kisebb szerepekre helyi lakosokból választott szereplőket, statisztákat. Így került a filmbe Tomi is, akit a helyi színkörösök javasoltak meghallgatásra.

 0
Tovább

A filmszemlés alkotó Kishódosra küldené a politikusokat

"A 41. Filmszemlén a nagyjátékfilmek versenyében szerepel a Bunkerember. A díszlettervezést és -építést a tatabányai Veér Károly és Rezes Sándor vállalta.

Árpi, a kis falusi téesz disznógondozója a nyolcvanas évek derekán, néhány évvel a csernobili katasztrófa előtt nagy elhatározásra jut: atombunkert épít. Számára ettől kezdve csak a bunkerépítés létezik. Felesége, gyereke elhagyja. Szomorú emberi sorsok falazódnak a bunkerbe. A lebonthatatlan torzó létezik, Fogarasi Árpád műve."

>> Teljes szöveg >>

l> Forrás: kemma.hu, 2010.02.04.

 0
Tovább

Zsigmond Dezső: Bunkerember

"Az atombunker-építő legendája

Zsigmond Dezső Bunkerember című játékfilmje versenyfilm a 2010-es Magyar Filmszemlén. A főhős, Árpád atombunkert épít az ország egyik legkisebb falvában. A bunker nagyon hasonlít egy piramishoz. Ő maga pedig a fáraó, a hajcsár, és a rabszolga egy személyben. Emberi sorsokat falaz monstrumába, mely jövőbe mutató torzóként örökre megmarad, jelzi a kortárs állapotokat."

>> Teljes szöveg >>

l> Forrás: magyar.film.hu, 2010.01.18.

 0
Tovább

2009 tizenkét hónapja alatt…

… mindösszesen 14 – azaz tizennégy – bejegyzést sikerült összehoznom itt, a blogon. Ez igen gyatra teljesítmény. Így alakult. Pedig volt jó néhány olyan évforduló “a környékemen”, amelyről eredetileg írni akartam.

|> Forrás

 0
Tovább

2008 szeptemberében…

… egészen pontosan: 2008. szeptember 25. 16:22:08-kor a google.hu jóvoltából egy látogató tévedt a blogomra.

|> Forrás

 0
Tovább

Kishódos

blogavatar

"Kishódos község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Fehérgyarmati járásban. A megye és az Észak-Alföld legkisebb népességű települése." [Wikipédia]

Címkefelhő

fénykép (44),református (35),Túr (26),istentisztelet (17),polgármester (16),templom (16),könyv (16),támogatás (12),határsértők (11),jégverés (10),videó (8),rádióműsor (8),tüzelőanyag-pályázat (7),árvíz (6),Magyar Rádió (6),hanganyag (6),konfirmáció (6),bunkerember (6),lélekszám (5),autó (5),lakosság (5),gyászhír (4),lelkész (4),infrastruktúra (4),büntetés (4),baleset (4),árvízvédelem (4),betörés (4),filmforgatás (4),cigaretta-csempészet (4),gátőr (3),lelkipásztor (3),önkormányzat (3),kisbusz (3),háziorvos (3),kerékpárút (3),történelem (2),adóerő-képesség (2),tűzoltókocsi (2),pályázat (2),kormányhatározat (2),interjú (2), (2),településfejlesztés (2),vízitúra (2),nyomozás (2),dokumentumfilm (2),vésztározó (2),töltés (2),tömegközlekedés (2),ökogazdálkodás (2),labdarúgás (1),emléktábla (1),építés (1),képviselő (1),népességcsökkenés (1),falumúzeum (1),horgász (1),emlékmenet (1),falugondnok (1),Magyar Falu (1),családi nap (1),Költészet Napja (1),út (1),Kispalád (1),csorda (1),kombájn (1),földrengés (1),domain (1), vízügyi ellenőrzés (1),bűnmegelőzés (1),hóvirág (1),tanszercsomag (1),harang (1),filmbemutató (1),élménybeszámoló (1),tolvaj (1),sikkasztás (1),lőfegyver (1),magántulajdoni kár (1),gyermekétkeztetés (1),gázszolgáltatás (1),kút (1),emlékzászló (1),útlezárás (1),sertéspestis (1),játékfilm (1),konszolidáció (1),közmunka (1),hittantábor (1),vízminőség (1)