Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

A bunkerember

bunkerember játékfilm videóA Magyar1 (M1) TV-n 2010. november 12-én, péntek este véget ér "A Bunkerember" vetítése. A rendező Zsigmond Dezső. 2009 szerepel a rendezői listán.

 0
Tovább

A bunkerember hazatért

"Sok nézőtéren ülő arca a filmvászonról is vissza-visszaköszönt a vetítés alatt."

l> Forrás

== Kelet-Magyarország : független napilap. - 67. évf. 64. sz. (2010. márc. 18., csütörtök). - 14. p. : ill.

 0
Tovább

"Tomi informatikus vagy színész lesz"

"Talán kevesen tudják, hogyan kapcsolódik Vásárosnamény neve az idei Filmszemléhez. Pedig a válasz igen érdekes, ugyanis a nyolcéves, vásárosnaményi Nyíri Tamás az egyik film szereplője.

Huncut szemű, mosolygós kisfiú nyit ajtót, amikor megérkezem a Nyíri család otthonába, hogy élményeikről beszélgessünk. Érdekes élménnyel ajándékozta meg őket az elmúlt ősz. A Bunkerember című filmet a megyénkbeli Kishódoson forgatta Zsigmond Dezső filmrendező, aki a színművészek mellé a kisebb szerepekre helyi lakosokból választott szereplőket, statisztákat. Így került a filmbe Tomi is, akit a helyi színkörösök javasoltak meghallgatásra.

 0
Tovább

A filmszemlés alkotó Kishódosra küldené a politikusokat

"A 41. Filmszemlén a nagyjátékfilmek versenyében szerepel a Bunkerember. A díszlettervezést és -építést a tatabányai Veér Károly és Rezes Sándor vállalta.

Árpi, a kis falusi téesz disznógondozója a nyolcvanas évek derekán, néhány évvel a csernobili katasztrófa előtt nagy elhatározásra jut: atombunkert épít. Számára ettől kezdve csak a bunkerépítés létezik. Felesége, gyereke elhagyja. Szomorú emberi sorsok falazódnak a bunkerbe. A lebonthatatlan torzó létezik, Fogarasi Árpád műve."

>> Teljes szöveg >>

l> Forrás: kemma.hu, 2010.02.04.

 0
Tovább

Zsigmond Dezső: Bunkerember

"Az atombunker-építő legendája

Zsigmond Dezső Bunkerember című játékfilmje versenyfilm a 2010-es Magyar Filmszemlén. A főhős, Árpád atombunkert épít az ország egyik legkisebb falvában. A bunker nagyon hasonlít egy piramishoz. Ő maga pedig a fáraó, a hajcsár, és a rabszolga egy személyben. Emberi sorsokat falaz monstrumába, mely jövőbe mutató torzóként örökre megmarad, jelzi a kortárs állapotokat."

>> Teljes szöveg >>

l> Forrás: magyar.film.hu, 2010.01.18.

 0
Tovább

Mozivásznon a bunkerember

"Zsigmond Dezső megyénkben forgatja Árpádról és Szalacsiról szóló filmjét."

|> Forrás (1), forrás (2)

== Kelet-Magyarország : független napilap. - 66. évf. 252. sz. (2009. okt. 28., szerda). - 4. p. : ill.

 0
Tovább

Kishódos

blogavatar

"Kishódos község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Fehérgyarmati járásban. A megye és az Észak-Alföld legkisebb népességű települése." [Wikipédia]