Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Erdőhát. Egyházmegyei evangélizáció és hálaadó alkalom Kishódoson

"Isten kegyelméből, az idén ősszel folytatódó Egyházmegyei Evangélizáció egyik helyszíne a kishódosi református templom lehetett. A szeptember 16-ai istentisztelet egyben hálaadó alkalom is volt, hiszen éppen 200 esztendővel ezelőtt lett önálló, anyaegyházközséggé a kishódosi gyülekezet. Az ünnepi alkalmon (melyen 260! vettek részt - fele a templomban, fele a templomkertben fért el) Bodnár-Enyedi Zsolt lelkipásztor hirdette az igét, Szalay Kont esperes köszöntötte az egybegyűlteket, míg Kálmánné Szilvási Beáta lelkipásztor ismertette röviden az egyházközség múltját, Czövek Zoltán: A Kishódosi Református Egyházközség története című munkája alapján. [...]"

== Református Szatmár : a Szatmári Református Egyházmegye időszaki lapja - 19. évf. 2. sz. (2019. ősz). - 16. p.

Az "Egyházmegyei evangelizáció Szatmárban" Facebook-bejegyzése.

 0
Tovább

"Közlekedési fejlesztések a falvak között"

"Küzdenek a kistelepülések a jobb közlekedésért – erről is szólt a Hajnal – Táj, Korpás Éva riportjában.

A települések élni akarnak: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kishódoson összesen kilencvenegyen élnek, a falu negyven éve veszítette el lakosságát, ahogyan a közeli Nagyhódos vagy Garbolc is. A fennmaradás egyik fontos eszköze a tömegközlekedés. Akik a falvakban maradtak, nem törődtek bele abba, hogy a Szabolcs Volán néhány éve megszüntette a három falut Fehérgyarmattal összekötő autóbusz közlekedést. Most összefogtak, és megpróbálják elérni, hogy ismét legyen normális közlekedés a települések között. A műsorban elhangzott, a lakosok eddig csak egyénileg tudtak eljutni a közeli falvakba. Most azonban egy országgyűlési képviselőnek köszönhetően, újra remény van arra, hogy jobb lesz a települések közötti összeköttetés."

l> Forrás: mr1-kossuth.hu, 2010.12.21.

 0
Tovább

Szatmárról - többféleképpen

Néhány hetente, havonta – attól függően, egyéb elfoglaltságaim hogyan engedik meg – rá szoktam keresgélni a neten Kishódos nevére. Vagy a környező településekére. Ennek köszönhetően olykor érdekes dolgokra bukkanok. Például könyvekre.

|> Forrás

 0
Tovább

“Magyarország, végállomás”

Az MR1-Kossuth Rádió hangtárának/műsortárának a 2008. január elsejei programot tartalmazó oldalán ez olvasható a fenti címet viselő műsorról.

|> Forrás

 0
Tovább

“Egy egyedi kísérlet”…

[Ez a bejegyzés is novemberről maradt – és bejegyzéshossz-rekord lett belőle…]

Közvetlenül az őszi szünet utáni napokban munkatársak, ismerősök újságolták, hogy a rádióban a falumról, Kishódosról volt szó.

|> Forrás

 0
Tovább

Kishódosi életképek

Alkotó neve:  Bornemissza Andrea (riporter)
Közreműködő neve:  Czövek Zoltán (riport alany)
         Horváth család (riport alany)
Megjelenés helye:  Magyar Rádió Nyíregyházi Stúdiója
Megjelenés éve:  2002.
Jogtulajdonos neve:  Magyar Rádió

|> Forrás

 0
Tovább

Kishódos

blogavatar

"Kishódos község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Fehérgyarmati járásban. A megye és az Észak-Alföld legkisebb népességű települése." [Wikipédia]

Címkefelhő

fénykép (44),református (35),Túr (26),istentisztelet (17),polgármester (16),templom (16),könyv (16),támogatás (12),határsértők (11),jégverés (10),videó (8),rádióműsor (8),tüzelőanyag-pályázat (7),árvíz (6),Magyar Rádió (6),hanganyag (6),konfirmáció (6),bunkerember (6),lélekszám (5),autó (5),lakosság (5),gyászhír (4),lelkész (4),infrastruktúra (4),büntetés (4),baleset (4),árvízvédelem (4),betörés (4),filmforgatás (4),cigaretta-csempészet (4),gátőr (3),lelkipásztor (3),önkormányzat (3),kisbusz (3),háziorvos (3),kerékpárút (3),történelem (2),adóerő-képesség (2),tűzoltókocsi (2),pályázat (2),kormányhatározat (2),interjú (2), (2),településfejlesztés (2),vízitúra (2),nyomozás (2),dokumentumfilm (2),vésztározó (2),töltés (2),tömegközlekedés (2),ökogazdálkodás (2),labdarúgás (1),emléktábla (1),építés (1),képviselő (1),népességcsökkenés (1),falumúzeum (1),horgász (1),emlékmenet (1),falugondnok (1),Magyar Falu (1),családi nap (1),Költészet Napja (1),út (1),Kispalád (1),csorda (1),kombájn (1),földrengés (1),domain (1), vízügyi ellenőrzés (1),bűnmegelőzés (1),hóvirág (1),tanszercsomag (1),harang (1),filmbemutató (1),élménybeszámoló (1),tolvaj (1),sikkasztás (1),lőfegyver (1),magántulajdoni kár (1),gyermekétkeztetés (1),gázszolgáltatás (1),kút (1),emlékzászló (1),útlezárás (1),sertéspestis (1),játékfilm (1),konszolidáció (1),közmunka (1),hittantábor (1),vízminőség (1)