"Rozsály – 2012. január 05-én reggel a Fehérgyarmat Rendőrkapitányság Rozsály Rendőrőrs járőrei Rozsály belterületén ellenőrzés alá vontak egy 25 éves hajdúböszörményi lakost, aki Méhtelek község irányából Zajta község irányába közlekedett egy kisteherautóval."

"A teherautó platójának átvizsgálásakor a gurigázott akácfa alatt, egy lemezzel borított fedett tér volt látható, és abban csempészett ukrán cigaretta.

Az előállított férfi elmondta, hogy a cigaretta szállításával egy általa csak Sándor néven ismert személy bízta meg, a cigarettát aznap reggel pakolták a gépkocsijára Nagyhódos és Kishódos közötti útszakasz mellett lévő gyümölcsösben. A férfi elmondta, hogy máskor is szállított már jövedéki terméket, mellyel mindig az általa Sándorként ismert személy bízta meg, továbbá elmondta, hogy a célállomásról később kapott volna telefonon utasítást.

A személy, a dohánytermék, a jármű átadásra került a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársainak, akik lefoglaltak 12.000 doboz kék Fest, 1.000 doboz piros Fest cigarettát, melynek értéke 8.905.000-Ft."

l> Forrás: szon.hu, 2012.01.06.